[ ? ]
20/10/2018 12:12 am
Ballina / Këshilla+ / Fëmijët që pijnë qumësht lope bëhen më të gjatë!

Fëmijët që pijnë qumësht lope bëhen më të gjatë!

Fëmijët bëjnë naze kur u thua që qumështi i lopës të bën mirë për shëndetin.

Por, sipas një studimi të fundit nga American Journal of Clinical Nutrition, fëmijët që nuk duan të ngelin të shkurtër duhet të heqin dorë nga llojet e tjera të qumështit dhe të pijnë vetëm qumësht lope.

Sipas studimit, një fëmijë që konsumon çdo ditë një gotë qumësht që nuk është qumësht lope shoqërohet me një gjatësi 0.4 centimetra më të vogël sesa mesatarja për një fëmijë të moshës së tij, mes 5034 fëmijëve të shëndetshëm që kanë marrë pjesë në studim.

Rreth 5 % e këtyre fëmijëve pinin qumësht që nuk është i lopës, 84 % pinin vetëm qumësht lope dhe 8 % pijnë të dy llojet e qumështit ndërsa 3 % nuk pijnë asnjë lloj qumështi.

Dr. Jonathon Maguire,  thotë se zbulimi surprizues është se fëmijët ishin të shkurtër në varësi sasisë së qumështit që ata konsumojnë.

Studimi tregon se një nga arsyet e kësaj diference në gjatësi mund të ketë lidhje me faktin se qumështi me bazë bimore nuk stimulon insulinë si faktor rritjeje ose IGF siç e bën qumështi i lopës.

'
'

Të Ndryshme

Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni!

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni …