[ ? ]
16/11/2018 2:00 pm
Ballina / Këshilla+ / Gjërat që duhet të keni parasysh kur u jepni fëmijëve ilaçe!

Gjërat që duhet të keni parasysh kur u jepni fëmijëve ilaçe!

Gjatë përdorimit të medikamenteve duhet të keni parasysh se:

Duhet të pyesni gjithmonë mjekun në lidhje me medikamentet që duhet të mbani në shtëpi dhe mënyrën e përdorimit të tyre. Për shembull paracetamoli mund të merret edhe pa ngrënë ushqim ndërsa ibubrofeni jo.

Ndiqni gjithmonë edhe udhëzimet e fletës shoqëruese të medikamentit.

I jepni fëmijës gjithmonë medikamente për moshën e tij. Asnjëherë nuk duhet të përdoren medikamentet e të rriturve tek fëmijët.

Medikamentet që mund të përdoren pa përshkrimin e mjekut mund të jetë ato të temperaturës, kollës së thatë apo me sekrecione kur nuk bëhet fjalë për komplikacione, medikamentet e dhimbjes së barkut, të vjellave dhe gripit.

Limiti maksimal i përdorimit është 5 ditë dhe nëse simptomat vazhdojnë mund të flisni me mjekun.

Shikoni gjithmonë datën e skadencës dhe mos e hidhni asnjëherë kutinë. Ajo e mbron medikamentin dhe ju ofron të dhëna të rëndësishme.

I ruani medikamentet në zonë të sigurt që fëmija nuk i prek dot.

Mos i jepni asnjëherë fëmijës antibiotik, apo medikamente të tjera që normalisht duhet të merren me recetë edhe nëse i keni përdorur më parë.

E pyesni gjithmonë mjekun në lidhje me mundësinë e përdorimit të një medikamenti që nuk jeni e sigurt, mos merrni këshillat e miqve apo të afërmve. Nëse keni dyshime ai duhet të jetë i pari që duhet të kontaktohet.

'
'

Të Ndryshme

Zhdukni çdo njollë, shenjë dhe rrudhë duke e fërkuar më këtë përbërës! Rezultatet do t’ju mahnisin!

Njollat e errëta,rrudhat dhe skuqjet do t’i hidhni pas krahëve pasi të përdorni këtë recetë! …