[ ? ]
20/10/2018 12:49 am
Ballina / Këshilla+ / Ja pse nuk duhet të ngriheni për të urrinuar në mes të natës!

Ja pse nuk duhet të ngriheni për të urrinuar në mes të natës!

Gjumi është bukuria që të gjithë adhurojmë. Ne kemi një lidhje të thellë dhe intensive me gjumin.

Por urina është diçka që gjithmonë po përpiqet të ndërtojë një mur në mes. Prandaj, ne sjellim arsyet pse ju kurrë nuk duhet të ngriheni për të urinuar në mes të natës.Ngritja në mes të natës mund të jetë shqetësuese për orarin tuaj të gjumit dhe do të përfundoni duke marrë më pak orë gjumë se sa kërkohet.Pak orë gjumi mund të kontribuojnë në shumë çështje shëndetësore dhe mendore, njëra prej të cilave është pagjumësia. Kjo e bën të vështirë për ju të fleni mirë gjatë natës.Çështjet e shëndetit janë pjesë e pagjumësisë dhe japin disa ndërlikime. Prandaj, më poshtë përmenden disa pika për të përhapur ndërgjegjësimin për të luftuar me urrinimin gjatë natës dhe problemin e pagjumësisë.

1. Mos u ulni2. Mos e kontrolloni telefonin tuaj

Shmangni përdorimin e telefonit tuaj në mes të natës, sepse telefonat celular lëshojnë rreze blu që dërgojnë sinjale konfuze. Për më tepër, truri ynë përpunon ato sinjale dhe ngrihet vetë sepse e bën atë të mendojë se është dita.3. Mos shikoni orën tuaj

Kontrolli i kohës është një nga këqijat e jetës sonë,një kontroll kohë ju bën të numëroni sa orë gjumi mund të merrni para kohës së rritjes që krijon shqetësim në ju. Si rezultat i së cilës ju dështoni në zbutjen e mendjes suaj dhe përfundoni duke marrë më pak orë gjumë.4. Mos e ngrini partnerin tuaj

Para së gjithash, mos e shqetësoni gjumin e partnerit tuaj për të kënaqur nevojat tuaja. Mos e ndizni dritën ose mos bëni zhurmë gjatë natës sepse kjo do të shkaktojë shqetësim.5.Mos pini shumë ujë

Fjetja kontribuon në thithjen e fytit tuaj dhe mund të plotësohet vetëm me ujë. Por sugjerohet që të mos pini shumë ujë, pasi ajo do të shkaktojë shqetësime në gjumë dhe mund të ngrijë përsëri për të urrinuar në mes të natës. Pra këto ishin disa këshilla që ua rekomandojmë juve për një gjumë sa më të qetë dhe të rehatshëm.

'
'

Të Ndryshme

Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni!

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni …