[ ? ]
18/10/2018 3:58 pm
Ballina / Këshilla+ / Ja se çfarë do të thotë për shëndetin tuaj aroma e vaginës!

Ja se çfarë do të thotë për shëndetin tuaj aroma e vaginës!

Vagina është pjesa intime që duhet ta mbajë pastër çdo femër pra është një ndër pjesët e trupit e cila kërkon një kujdes të veçantë që të jetë gjithmonë në kushtet e duhura higjienike. Disa vajza kanë një aromë vaginale shumë të fortë e cila u pengon ndërsa disa të tjera jo.

Në rastet më të shpeshta, kjo lidhet me ndonjë problem shëndetësor që më pas shfaq simptoma të tilla si: dhimbje, ënjtje apo kruajtje gjatë urinimit.

1.Aromë peshku
Në rast se nuhasni një aromë të tillë dueht të kërkoni vëmendje mjekësore të menjëhershmë, sepse kjo mund të sinjalizojë infeksione bakteriale. Këto sëmundje mund të shkaktojnë pikërisht këtë aromë, që shoqërohet me pas edhe me sekrecione gri ose të bardha.

2. Aromë metalike
Kjo aromë është tipike menjëherë pas ciklit menstrual që kufizon pH e vaginës tuaj. Ajo është zakonisht afatshkurtër, por sërish vlen ta diskutoni me gjinekologun tuaj.

3.Aromë maja buke
Kjo tregon praninë e infeksioneve bakteriale që shoqërohen me sekrecione të vazhdueshme, të trasha dhe të bardha.

4. Aromë e rëndë myku
Në rast se aroma juaj vaginale është disi e rëndë, kjo do të thotë se keni veshur pantallona të ngushta që pengojnë frymëmarrjen e vaginës ose keni djersitur shumë. Në këto raste mund të përdorni sapunë të lehtë për higjienën intime dhe të vishni rroba të lira.

Mbajtja e vaginës larg aromave bezdisëse është shumë më e thjeshtë seç duket. Mjafton vetëm pak ujë të ngrohtë dhe sapun për t’i dhënë asaj aromë te mire.

'
'

Të Ndryshme

Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni!

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni …