[ ? ]
18/10/2018 3:59 pm
Ballina / Kuriozitete / Kjo vajzë e re me ‘sindromën e flokëve të pakapshme’ ka flokë si EINSTEIN, dhe asaj i pëlqejnë ato!- VIDEO

Kjo vajzë e re me ‘sindromën e flokëve të pakapshme’ ka flokë si EINSTEIN, dhe asaj i pëlqejnë ato!- VIDEO

Shilah Calvert-Yin, 7, nga Melbourne, ka një kusht jashtëzakonisht të rrallë që prek vetëm rreth 100 njerëz në botë. Gjendja është e njohur si “sindroma e flokëve të papërshtatshme”, e cila në thelb i bën flokët të duken ashtu si Ajnshtajni.

Sindroma është për shkak të një mutacioni të një prej tre gjeneve: PADI3, TGM3 dhe TCHH. Nuk ka shërim për të, edhe pse besohet se flokët do të bëhen më të menaxhueshme me moshën.Gjithkush më njeh dhe më kujton mua, veçanërisht në shkollë thotë ajo.

Familja e saj nuk e dinte që ajo vuante nga sindromi deri 9 muaj më parë kur një mjek u tha atyre.

Nëna e saj, Celeste, tha se kur ajo tregon për njerëzit rreth gjendjes, ata mendojnë se kjo është një shaka ose janë tërësisht të intriguar nga ajo dhe kërkojnë më shumë informacion në internet.Ja dhe video e vogëlushes:

'
'

Të Ndryshme

Shenjat e mundshme të kancerit që të gjithë ne i injorojmë!

Shumë ekspertë thonë se ne duhet të jemi të vëmendshëm ndaj simptomave që mbajnë të …