[ ? ]
18/10/2018 4:57 pm
Ballina / Këshilla+ / Shenjat e mundshme të kancerit që të gjithë ne i injorojmë!

Shenjat e mundshme të kancerit që të gjithë ne i injorojmë!

Shumë ekspertë thonë se ne duhet të jemi të vëmendshëm ndaj simptomave që mbajnë të fshehur kancerin. Është shumë e rëndësishme t’i zbuloni ato para se të jetë shumë vonë. Pasiqë kjo mundëson trajtimin në kohën e duhur.

Ka më shumë se 200 lloje të kancerit dhe një pjesë e madhe e njerëzve e humbasin betejën me të pasiqë injorojnë shenjat të cilat japin sinjalin….

Këto janë simptomat fillestare dhe më të zakonshme që nuk duhet t’i injoroni kurrësesi,këto simptome janë:

Humbje peshe në mënyrë të papritur
Shenja e qartë dhe e parë. Zakonisht ndodh në rastet e kancerit të gjirit ose të mushkërive. Në rasti e fundit ndodh sepse mëlçia fnksionon keq dhe nuk heq dot toksinat.

Ethe
Kjo mund të nënkuptojë jo vetëm një grip të thjeshtë ose ftohje, por mund të jetë dhe një shenjë e pranisë së qelizave kancerogjene. Leuçemia mund të shkaktojë kryesisht ethe, infeksione, lodhje, shenja të gjashme me gripin.

Probleme me frymëmarrjen
Kjo është një simptomë tipike e kancerit të mushkërive.

Dhimbje kraharori
Kanceri i mushkërive ose leuçemia mund të ngatërrohet me bronkitin ose kollitjen. Kjo shoqërohet me dhimbje të kraharorit dhe poshtë shpatullave. Bëni një vizitë mjekësore në mënyrë urgjente.

Fryrje barku
Një fryrje barku e çuditshme dhe për një kohë të gjatë mund të jetë një shenjë e kancerit ovarian. Nëse keni edhe dhimbje të legenit, duhet të veproni shpejt për të parandaluar pasojat fatale.

'
'

Të Ndryshme

Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni!

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni …