[ ? ]
20/10/2018 12:12 am
Ballina / Këshilla+ / Vendosni 10 gozhdë në mollë dhe shëroni veten nga kjo sëmundje!

Vendosni 10 gozhdë në mollë dhe shëroni veten nga kjo sëmundje!

Megjithëse shkaktarët e anemisë ndryshojnë nga mosha në moshë përsëri shkaqet më të shpeshta të saj janë mungesa e hekurit, mungesa e acidit folik dhe mungesa e vitaminës B12.

A bunch of construction nails stabbing a green apple, isolated on a green vignette background

Disa forma të anemisë, si për shembull ajo gjatë shtatzënisë, konsiderohen si gjendje normale të organizimit. Megjithatë disa syresh mund të shkaktojnë edhe probleme të tjera shëndetësore, andaj mjekimi i saj ndryshon në varësi të gjendjes tuaj.

Mjekët dhe dietologët rekomandojnë të konsumoni sa më shumë ushqime të shëndetshme. Por ata propozojnë njëkohësisht edhe këtë recetë të veçantë.

Kjo praktikë mund t’ju duket një çmenduri në fillim, por rezultatet e saj janë thuajse të jashtëzakonshme. Bëhet fjalë për një metodë shumë të lashtë popullore e cila ka ndihmuar me mijëra anemikë.

Merrni 10 gozhda dhe dezinfektojini dhe lërini të qëndrojnë për 24 në një enë me alkool.

Pas 24 orësh lajini gozhdët me ujë të bollshëm dhe fshijini me një napë të leshtë.

Vendosini në një mollë (lloji dhe madhësia e saj nuk janë të rëndësishme) dhe lërini aty për dy orë. Do të vini re që molla nuk do të nxihet si zakonisht, kjo do të thotë që gozhdët po bëjnë efektin e tyre.

Pas kësaj hajeni mollën ose shtrydheni ta bëni lëng të freskët. Përsëriteni këtë procedurë për 7 ditë rresht dhe do të habiteni kur të masni sërish vlerat e gjakut.

'
'

Të Ndryshme

Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni!

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni …