Nga Vendi
16 qershor 2021
Edhe sivjet nuk do të ketë Haxh për besimtarët myslimanët të Maqedonisë

Bashkësia Fetare Islame (BFI) njoftoi se edhe sivjet nuk do të ketë haxh për besimtarët myslimanë nga Maqedonia e Veriut.

“Duke marrë parasysh dëshirën tuaj të flaktë për të kryer Haxhin – kushtin e pestë të Islamit – me keqardhje ju informojmë për lajmin që na ka arritur nga Ministria e Haxhit të Arabisë Saudite se edhe këtë vit nuk do mund të kryhet dhe të organizohet Haxhi”, thuhet në njoftimin e BFI-së.

Ata shtojnë se gjendja e jashtëzakonshme që po vazhdon nga coronavirusi bën që Arabia Saudite të mos ketë mundësi t’i hap kufijtë dhe të mundësojë kryerjen e Haxhit me qëllim sigurinë dhe ruajtjen e shëndetit të besimtarëve.

“Mbesim me shpresë, që kjo sëmundje të ketë fundin e vet dhe inshallah viteve të ardhshme të vazhdojë kryerja e këtij obligimi fetar”, thuhet në fund të njoftimit.Të ndryshme
Më shumë
Twitter e bllokon plotësisht profilin e Venko Filipçes 2 gusht 2021
Zjarrfikësit e Zagrebit bëhen përsëri hit në internet15 qershor 2021
BE sot pritet të vendos kufizime për Maqedoninë, Malin e Zi dhe Kosovën30 gusht 2021