Nga Rajoni
27 gusht 2021
Mbyllje dhe orë policore, këto janë masat e reja që pritet të merren në Kosovë

Numri i madh i rasteve dhe i viktimave si pasojë e COVID-19 ka bërë që Ministria e Shëndetësisë të shqyrtojë miratimin e masave më strikte anti COVID.

Lajmin e ka bërë të ditur Oda e Hotelierisë dhe Turizmit, e cila sot ka zhvilluar një takim me ministrin e Shëndetësisë, Arben Vitia.

Në kuadër të masave të reja është paraparë edhe rikthimi i orës policore.

Këto masa do të zgjasin nga 1 deri më 13 shtator.

Sipas Odës së Hotelierisë dhe Turizmit, këto janë disa nga masat që do të merren:

• Orari i punës do të reduktohet për një orë nga 22:30 në 21:30;

• Gastronomia do të funksionojë vetëm me hapësirat e jashtme, dhe vetëm 70% të hapësirës;

• Në qendrat tregtare gastronomia nuk do të funksionojë fare;

• Sallat e dasmave, klubet e natës, kinematë dhe të tjera do të vazhdojnë të jenë plotësisht të mbyllura;

• Seminaret dhe konferencat në hapësira të mbyllura mund të mbahen vetëm deri në 30 persona;

• Ora policore do të jetë nga ora 22:00 deri në ora 5:00 të mëngjesit.Të ndryshme
Më shumë
MASH-Maqedoni formon grupe pune për tekstet e reja29 tetor 2020
Ish deputeti LSDM-së: ‘Pse jo’, koha për kryetare kuvendi femër 7 gusht 2020
Vdiq babai i Shkenda Dubovës, zbulohet arsyeja e vdekjes... 7 shtator 2021